У Національній академії Держприкордонслужби відбувся 29-й випуск офіцерів-прикордонників

clock
26.06.2021 14:44

Сьогодні на Майдані Незалежності міста Хмельницький відбулись урочисті заходи з нагоди літнього випуску Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Для прикордонного вишу це вже 29-й випуск, на якому ще вчорашні курсанти отримують своє перше офіцерське звання та погони лейтенанта. Загалом, довгоочікувані дипломи про закінчення Національної академії сьогодні отримали 319 лейтенантів, 86 офіцерів факультету підготовки керівних кадрів та 43 студенти. За результатом складання державних екзаменів та захисту кваліфікаційних випускних робіт 40 випускників вишу отримали дипломи з відзнакою, прізвища двох офіцерів, за бездоганні результати навчання, будуть занесені на дошку пошани Національної академії. Лейтенантські зірки на погони отримали 5 учасників російсько-української війни, 9 лейтенантів продовжують прикордонну династію своїх батьків, 5 офіцерів вже мають чималі здобутки у спорті та чемпіонські титули, в офіцерському строю також 5 подружніх пар прикордонників.


Після вручення дипломів, за сталою традицією, відбулась спільна молитва за прикордонників України та освячення випускників, які звершив Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України преосвященніший Павло.


Також хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіальної стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції прикордонники вшанували загиблих побратимів.


З вітальним словом до випускників звернувся Голова Державної прикордонної служби генерал-майор Сергій Дейнеко:«З цього дня ви вже офіцери-прикордонники, та разом з офіцерськими погонами на ваші плечі лягла величезна відповідальність. Відтепер ви не просто хлопці і дівчата, ви обличчя нашої держави. Від вас залежить її безпека та спокій. І пам’ятайте за вами країна, а ви її перша лінія оборони». 


Також випускників та їх батьків з нагоди закінчення Академії привітав народний депутат Верховної Ради України Павло Сушко. «Ви обрали для себе не просто професію у житті, а відповідальну місію - охороняти державний кордон. Ви перші будете на рубежах нашої держави. Щиро вірю, що кожен з вас буде справжньою гордістю нашої країни», - зазначив він.


За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та вагомий внесок у справу підготовки офіцерських кадрів понад 30 військовослужбовців та працівників Національної академії отримали державні, відомчі нагороди та відзнаки, а також грамоти та цінні подарунки від очільників  обласної адміністрації, міської та обласної рад. Чотирьом випускникам факультету підготовки керівних кадрів Голова Держприкордонслужби вручив погони підполковника з нагоди отримання чергового офіцерського звання.

Загалом офіцери-випускники вже отримали призначення до місць проходження служби на державному кордоні України у підрозділах та управліннях прикордонних загонів, Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ», підрозділах для виконання спеціальних завдань, загонах морської охорони та авіаційних ескадрильях, навчальних закладах прикордонного відомства. Дев’ять випускників факультету підготовки керівних кадрів за власним клопотанням були призначені на посади у підрозділах, що виконують завдання в районі проведення Операції Об’єднаних сил.


 Пресслужба ДПСУ

 

Схожі матеріали