У Кривому Розі поліцейські викрили чоловіка у виготовленні та зберіганні наркотиків: вартість вилученого становить понад 8 млн гривень

clock
18.08.2021 11:51

В одному із сіл Дніпропетровської області 25-річний чоловік обладнав на території колишньої ферми сушильню для нарковмісних рослин. Сам же склад і фасувальний цех уже готового товару наркоділок облаштував в орендованому складському приміщенні. Загалом поліцейські вилучили 40 кг канабісу. 

До оперативників управління боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області ДБН (УБН) надійшла інформація про виробництво канабісу в будівлі колишньої ферми в селі Новоподільське. Під час перевірки працівники поліції виявили на фермі 25-річного мешканця Кривого Рогу. 

Як з’ясувалося, чоловік облаштував місце на горищі в одній із закинутих сільськогосподарських будівель колишньої ферми, де сушив рослини коноплі у підвішеному стані. Крім того, для зберігання та фасування уже готового товару зловмисник орендував складське приміщення, яке знаходилося в Кривому Розі. 

За оперативною інформацією, висушений та підготовлений до збуту наркотовар він розповсюджував через поштові відправлення по території всієї України.  

16 серпня працівники УБН ДБН спільно зі слідчими Криворізького районного управління поліції за процесуального керівництва Криворізької північної окружної прокуратури провели невідкладний обшук за місцем сушіння коноплі та за місцем її фасування. У результаті вилучено близько 30 кг канабісу, 10 кг «шишок» канабісу та пістолет травматичної дії з ознаками переробки. 

За цінами «чорного» ринку вартість вилученого сягає понад 8 мільйонів гривень. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час працівники поліції встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності, а також з’ясовують шляхи надходження рослин коноплі.  

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України

Схожі матеріали