Контраст
Шрифт

Тетяна Ковальчук провела зустріч із координаторкою системи ООН в Україні Оснат Лубрані

clock
15.04.2021 19:55

Сьогодні, 15 квітня, в продовження діалогу між Міністерством внутрішніх справ України та представниками організацій ООН в Україні відбулася зустріч заступника міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук із координаторкою системи ООН в Україні Оснат Лубрані.  

На зустрічі обговорили питання співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та акредитованими установами системи ООН в Україні, зокрема, щодо продовження співпраці у рамках проєкту Custody Records, IMMIS та включення до проєктної діяльності ПРООН компоненту, який би передбачав систему збору та вилучення у населення на території окремих областей України, що межують із непідконтрольними територіями, з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Оснат Лубрані повідомила про те, що з боку організацій ООН в Україні МВС буде надано підтримку у проведенні вивчення національної ситуації та опитування щодо насильства стосовно дівчат у спортивних школах та інших закладах спортивного спрямування.

Також було обговорено започаткування співпраці програм розвитку ООН з Національною гвардією України за напрямами охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, у сфері радіаційного, хімічного, бактеріологічного захисту та у сфері розмінування територій.

Разом з тим, пані Лубрані висловила готовність надавати підтримку Управлінню моніторингу дотриманню прав людини МВС України з боку ООН.

 

 

 

 

 

Схожі матеріали
Діяльність