Контраст
Шрифт

Створення безпечного середовища для дітей: МВС впроваджує проєкт «Безпечне дитинство»

clock
21.09.2021 10:52

Про суть проєкту «Безпечне дитинство» та очікуваний ефект від його впровадження розповіла заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в ефірі програми «Сніданок з 1+1» сьогодні, 21 вересня. 

З початку 2021 року зареєстровано майже 3 тисячі кримінальних правопорушень, вчинених або дітьми, або за їх участі. Стільки ж злочинів проти самих дітей. 

«Міністерство внутрішніх справ фокусується на темі безпечного середовища для дітей. «Безпечна школа» - один із компонентів масштабного проєкту «Безпечне дитинство», який був нещодавно презентований міністром Денисом Монастирським. Проєкт спрямований на створення безпечного середовища для дітей, захист їх прав та законних інтересів», - зазначила Катерина Павліченко. 

За її словами, МВС планує посилювати та збільшувати поліцейську присутність у школах. 

«Разом із Міністерством освіти та науки ми зараз опрацьовуємо проєкт «Вихователь безпеки». Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», - повідомила Катерина Павліченко. 

Вихователі безпеки будуть постійно перебувати в школах і стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами та батьками, дітьми, адміністрацією шкіл. В разі, якщо буде інформація, на яку потрібно реагувати, вони передаватимуть її до поліції й в тісному контакті працюватимуть із правоохоронцями задля створення безпечного середовища в школі. 

«До цього проєкту долучаються наші міжнародні партнери UNICEF. Наразі ми вже напрацьовуємо тематичний план, за яким будемо навчати вихователів безпеки. Бажання та вміння працювати з дітьми - один із ключових аспектів для таких вихователів. Якщо це невеликі школи, розташовані поруч, то на кілька шкіл може бути один вихователь безпеки», - сказала заступниця міністра внутрішніх справ. 

Нагадаємо, з 1 по 10 вересня майже 200 шкільних офіцерів поліції у 37 містах країни проводили інтерактивні навчання для школярів в рамках Всеукраїнської акції МВС «День знань».

Також у навчальних закладах країни пройшла всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «День з поліцейським та рятівником». Правоохоронці та надзвичайники пояснювали школярам правила безпечної поведінки на дорозі, алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність