Контраст
Шрифт

Сильні разом: річниця співробітництва Збройних сил Канади з Україною

clock
18.05.2021 10:20

18 травня 2018 року Міністерство внутрішніх справ України уклало з Міністерством національної оборони та Збройними силами Канади технічну угоду, яка поліпшить співпрацю у сфері військової підготовки. Домовленість, зокрема, передбачала підготовку особового складу, вибухотехнічну підготовку, медичну підготовку, модернізацію логістики, професійний розвиток і освіту офіцерів, а також мовні курси й співробітництво у сфері стратегічних комунікацій.

Протягом трьох років особовий склад Навчального центру спільно із колегами з операції UNIFIER продемонстрували ефективну співпрацю. Створено програму базової підготовки рядового складу (ПР-1), базового курсу лідерства (ПР-2),  головних сержантів взводів (рот) (ПР-3), за якими курсанти навчаються та застосовують свої знання у військовий частинах Національної гвардії України. Також за підтримки наших друзів, написано та апробовано програми для підготовки фахівців інженерного напрямку: «Сапер. Рівень 1», «Сапер. Рівень 2», «Сапер. Рівень 3», за допомогою яких підготовлені спеціалісти, які йдуть завжди попереду перших, зберігають життя військовим, цивільним та стоять на захисті своєї країни, домівки, родини. З метою покращення взаємодії та налагодження комунікації впроваджено курси по вивченню англійської мови для гвардійців. Завдяки співпраці з операцією UNIFIER на базі Навчального центру вперше у структурі МВС проходять підготовку бойові медики взводів. Варто відзначити, що окрім розробки програми, у 2020 році був підготовлений інструкторсько-викладацький склад та створено навчально-матеріальну базу, фінансування якої здійснено за підтримки наших іноземних колег із Канади та Швеції.

«Завдяки міжнародній підтримці наших друзів ми впроваджуємо нові напрямки підготовки в Національній гвардії України, які сприяють нашій взаємосумісності із НАТО. Наша тривала співпраця робить наше військо сильнішими та сприяє якісній підготовці військовослужбовців. Дякуємо нашим колегам із UNIFIER за підтримку та всебічну допомогу на шляху нашого розвитку», – поділився начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик.

Група інформації і комунікації НЦ НГУ

Схожі матеріали
Діяльність