Контраст
Шрифт

Розвідники Нацгвардії отримали сертифікати про проходження підготовки за стандартами НАТО

clock
01.07.2021 14:12

У Національній гвардії України базовий курс розвідника проводився вперше і тривав близько шести тижнів. Представники операції «UNIFIER» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні та офіцери Головного управління Національної гвардії ретельно працювали над тим, щоб підвищити кваліфікацію розвідників НГУ до рівня сумісного з країнами членами НАТО.  

Упродовж всього курсу, що був пілотним проєктом, фахівці відділу розвідки Головного управління НГУ спільно з канадськими інструкторами вдосконалювали та корегували програму занять. Інструктори операції «UNIFIER» відмітили тісну співпрацю і обмін досвідом з розвідниками Нацгвардії.

Вручення сертифікатів провели начальник відділу розвідки Головного управління Національної гвардії України полковник Шаін Клібанський та заступник командира групи індивідуальної підготовки операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні капітан Крістофер Мег і головний старшина майстер ворент-офіцер Донован Кроуфорд.

«Цей пілотний проєкт – базовий курс розвідника Нацгвардії, що ми розпочали разом з канадськими колегами, має продовження та підвищить спроможності підрозділів розвідки Національної гвардії у виконанні службово-бойових завдань в районі проведення операції об’єднаних сил на сході нашої держави», – сказав під час урочистостей полковник Шаін Клібанський.

«Хочу подякувати кожному з вас за вашу наполегливість, вашу витримку, стійкість та кмітливість у проходженні цього курсу. Окрема вдячність інструкторам операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні, які доклали максимум зусиль у підготовці та передали вам свій досвід, а також перекладачам, які супроводжували курс», – додав він.

За словами канадських колег розвідники Збройних сил Канади та Національної гвардії України мають дуже багато спільних підходів. Під час навчання вони швидко знайшли спільну мову та крок за кроком долали всі етапи підготовки.

«Під час проходження курсу всі учасники навчались не лише тактиці розвідки, а й методиці викладання навчального матеріалу та підготовки, і я сподіваюсь, що це принесе вам велику користь. Застосовуйте отримані знання під час проведення бойових операцій та діліться ними зі своїми товаришами», – побажав гвардійцям командир групи радників із підготовки розвідників операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні капітан Патрік Келлі.

Гвардійці-розвідники отримали сертифікати про проходження базового курсу розвідника та вручили канадським колегам подяки і пам’ятні плакетки із символікою Національної гвардії України.

Піснею Анжели Ярмолюк «Гвардійський батальйон» привітав усіх присутніх на урочистостях підполковник Віктор Воскобоєв.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність