Контраст
Шрифт

Робимо вулиці безпечними: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
07.06.2021 11:30

У період з 31 травня по 6 червня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 30-ти містах обласного та районного підпорядкування, 20-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали на територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 125 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 2 тис. 012 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 77 набоїв, 1 пристрій травматичної дії, 12 од. холодної зброї, 0,407 кг наркотичних речовин, 2 мотопомпи. Повернуто майна на суму 51 тис. 240 гривень.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 6 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 4 містах (Києві, Одесі, Херсоні, та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 39 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- під час пленарних засідань сесії Верховної Ради України 9-го скликання;

- під час перебування в Одеському морському порту військового  корабля ВМФ Великобританії «Trent»;

- біля судових установ;

- під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 6-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Цього тижня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Львівської та Черкаської обл.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 5 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, та 22 особи за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

1 червня патрулем в/ч 1141 НГУ, під час несення служби з ОГП у Луцьку, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено 16 бойових набоїв (9 мм) та 4 ножі із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

2 червня патрулем в/ч 3036 НГУ, під час несення служби з ОГП в Дніпрі, по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про грабіж та заволодіння грошовими коштами у сумі 10 тис. грн невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території було виявлено та затримано чоловіка за ст. 186 «Грабіж», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені грошові кошти. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

2 червня патруль в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП в Одесі, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження загальною вагою 60 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

2 червня автопатрулем в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Херсон, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 15 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

2 червня автопатруль в/ч 3053 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Хмельницький, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 16 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 червня патруль в/ч 3011 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Кропивницький, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено травматичний пістолет та 7 набоїв до нього без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 червня патруль в/ч 3011 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Кропивницький, затримав громадянина за ст. 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 12 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 червня патруль в/ч 3039 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Миколаїв, затримав 2 особи за  ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні психотропні речовини синтетичного походження загальною вагою 40 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

3 червня гвардійці в/ч 3055 спільно з поліцейськими, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявили 2 мотопомпи, які вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Сєвєродонецьк. 3 червня патруль в/ч 3039 НГУ під час несення служби з ОГП, затримав 5 осіб за  ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 33 грами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Львів. 4 червня патруль в/ч 4114 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено чотири предмета схожих на лук, один арбалет та 54 стріли до них. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 4 червня патруль в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав чоловіка за  ст. 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 20 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 4 червня патруль в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав 2 особи за  ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного походження загальною вагою 43 грами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 5 червня автопатрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП, було затримано 2 особи за  ст. 296 ККУ, які вчиняли хуліганські дії погрожуючи ножем. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Хмельницький. 5 червня патуль в/ч 3053 НГУ,  під час несення служби з ОГП, затримав 4 особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 20 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Херсон. 6 червня автопатрулем в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 20 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Ужгород. 6 червня патруль в/ч 3002 НГУ спільно за НПУ, під час несення служби з ОГП, по «гарячим слідам», після отримання повідомлення про крадіжку одягу та взуття на суму 2 тис. 500 грн невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території виявили та затримали громадянина за ст. 185 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені речі. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність