Прикордонники співпрацюють з міжнародними експертами щодо технічного оснащення українсько-російського кордону

clock
08.10.2021 11:46

Днями в рамках співробітництва Держприкордонслужби з Державним Департаментом США за Програмою з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) відбувся черговий візит групи експертів на ділянку українсько-російського державного кордону.

Керівник Програми EXBS США в Україні Метью Боулдін та радник з прикордонних питань Байрон Багет прибули на Сумщину з метою впровадження ініціативи з удосконалення охорони сегменту державного кордону між Україною і РФ.

У відділі прикордонної служби «Краснопілля» відбувся брифінг з делегатами Посольства США в Україні. Учасники розглянули результати реалізації пілотного проєкту «Безпечний кордон» та імплементації спільної ініціативи щодо зменшення ризиків на українсько-російській ділянці кордону.

Окремим питанням обговорили запровадження в практику моделі комплексної охорони і захисту окремих ділянок держрубежу, зокрема наголосили на доцільності облаштування кордону камерами відеоспостереження та засобами фіксації для більш якісного його моніторингу.   

Із завершенням візиту іноземні експерти вирізнили позитивну динаміку реалізації проєкту, підготовку й професійність офіцерів прикордонних підрозділів.

Метью Боулдін та Байрон Багет подякували за змістовну й продуктивну зустріч та запевнили в подальшій допомозі щодо забезпечення прикордонної безпеки України.

Зі свого боку, начальник загону Микола Романчук також висловив вдячність іноземній делегації за плідну співпрацю та допомогу, яка неодмінно сприятиме покращенню охорони українсько-російської ділянки державного кордону.

Схожі матеріали