Контраст
Шрифт

Прикордонники очікують на нові гвинтокрили та вчаться у виробників експлуатувати AIRBUS H125

clock
07.05.2021 10:13

У Франції продовжують готувати авіаторів Держприкордонслужби України експлуатувати гвинтокрили AIRBUS H125.

На виробничо-тренувальній базі Airbus Helicopters персонал льотних підрозділів Держприкордонслужби має широкі можливості детально ознайомитися з роботою всіх елементів гвинтокрилих машин. У підготовці також ефективно використовуються різноманітні тренажери-симулятори.

Сьогодні у місті Байонна (Bayonne) чотири механіки авіаційних підрозділів Держприкордонслужби вчаться обслуговувати двигуни вертольотів AIRBUS. Ще дев’ять українських прикордонників цього року пройшли підготовку в місті Маріньян (Marignane). Семеро – це механіки, які спеціалізуються на обслуговуванні планерів цих вертольотів, один з них – механік-інструктор. Ще два авіоніки-інструктори отримали необхідні знання та досвід з обслуговування електро-, радіообладнання гелікоптера. Інструктори зможуть готувати фахівців відповідного профілю вже в Україні.

Варто зазначити, що Держприкордонслужба України майже півтора року експлуатує два гвинтокрили AIRBUS H125, на яких уже налітали понад 650 годин. Ці машини зарекомендували себе надійними та економними в експлуатації. Вже найближчим часом прикордонне відомство отримає ще два таких гелікоптери, які прибудуть з Франції уже з відповідним моніторинговим обладнанням для повітряного патрулювання кордону. А до кінця року очікується, що в складі авіаційних підрозділів Держприкордонслужби буде вже 12 вертольотів AIRBUS.

Нагадаємо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проєкту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.

Зважаючи на перспективу розширення авіапарку, Держприкордонслужба запрошує пілотів, які мають бажання та спроможні охороняти український кордон на сучасних та надійних гвинтокрилах.

Варто зауважити, що для Н125 прикордонники уже облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Схожі матеріали
Діяльність