Контраст
Шрифт

Поліція викрила працівницю наркологічного відділення однієї з районних лікарень Вінниці на збуті медичного метадону

clock
02.09.2021 10:20

Викрили незаконну діяльність жінки оперативники територіального управління боротьби з наркозлочинністю спільно з колегами поліції Вінниччини. Жінка працювала фельдшером замісної підтримувальної терапії наркологічного відділення лікарні. Через наркозалежного посередника вона продавала таблетки медичного метадону.

Кілька місяців оперативники документували злочинну діяльність 42-річної жінки та її 43-річного раніше судимого спільника. Зібравши необхідну доказову базу поліцейські затримали чоловіка під час чергового збуту наркотичного препарату. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські вилучили таблетки метадону.

В подальшому під час проведення санкціонованого обшуку в робочому кабінеті фельдшера слідчі вилучили дозвільні документи на видачу нарковмісних лікарських засобів та гроші отримані жінкою від незаконного продажу препарату.

Чоловіка затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже оголосили йому про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. Він поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

У діях медичної працівниці вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України, за що передбачено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України 

Схожі матеріали
Діяльність