Контраст
Шрифт

Поліція Київщини затримала злочинну групу озброєних грабіжників з Російської Федерації

clock
03.11.2021 11:21

Про це повідомив начальник ГУНП в Київській області Андрій Нєбитов. Зловмисники «відвідали» щонайменше 4 маєтки на Київщині. Грабіжники проникали до осель, зв’язували господарів та обчищали будинки. Загалом лиходії викрали 420 тис доларів США, 250 тис євро, 300 тис грн. 

Так, 15 серпня група осіб проникла до будинку в Гнідині, зв’язали господиню пластиковими хомутами, викрали 100 тисяч доларів та ювелірні вироби. У селі Княжичі зловмисники вчинили напад на будинок подружжя, де викрали готівку та особисті речі. В Козині ж лиходії зухвало винесли сейф.

Поліцейські Київщини провели низку оперативно-розшукових заходів, відпрацювали понад 400 камер відеонагляду та затримали грабіжників. Підозрюваними виявилися 43-ох та 45-річний раніше судимі громадяни Російської Федерації, які нелегально перетнули український кордон. Один із фігурантів раніше судимий за вбивство і провів у місцях позбавлення волі понад 10 років, його поплічник теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

На орендованих квартирах росіян поліцейські вилучили зброю, пістолети, 7 підствольних гранат, снаряди для РПГ, ножі, пристрої для зламу дверей, рації, камуфляж.

1 жовтня суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Я вкотре закликаю громадян дбати про системи безпеки в приватних будинках, адже навіть ці озброєні зловмисники були змушені тікати і забути про грабунок, коли у Ворзелі їх зустріла охорона», - закликав Андрій Нєбитов.

Схожі матеріали
Діяльність