Контраст
Шрифт

Поліцейські Торецька оголосили підозру за фактом використання підробленого ПЛР-тесту на COVID-19

clock
22.12.2021 14:58

Працівниця магазину при перевірці надала поліцейським довідку про негативний результат ПЛР-тесту, який мав ознаки підробки. Встановлено, що фальшивий документ 48-річна жінка замовила в інтернеті. Максимальне покарання за вказане правопорушення - до двох років обмеження волі.

Поліцейські Торецька в складі пішого патруля проводили перевірку карантинних вимог суб’єктами господарювання. В одному з магазинів продавчиня надала для перевірки довідку на своє ім’я про негативний ПЛР-тест.

Під час огляду було виявлено підписи та печатки, які надруковано, а не поставлено власноруч особами, що видали довідку, тому у поліцейських виникли сумніви щодо дійсності наданого документу.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка замовила підробку в мережі інтернет і мала на меті її використовувати. Інформацію про невідповідність документа було підтверджено в результаті проведення експертизи.

Поліцією під процесуальним керівництвом Бахмутської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Санкція статті передбачає штраф до 850 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Загалом на Донеччині в період пандемії за фактами підробки ПЛР-тестів і ковід-сертифікатів відкрито 18 кримінальних проваджень, з них вісім – вже спрямовано до суду.

Бахмутський районний відділ поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність