Контраст
Шрифт

Поліцейські Києва викрили двох осіб за спробу незаконного заволодіння підприємством з активом у 40 мільйонів гривень

clock
27.09.2021 10:51

Чоловік та жінка намагалися змінити засновника та керівника об’єкту, запропонувавши грошову винагороду приватному нотаріусу. Фігурантам повідомлено про підозру. Відтепер їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Слідчі Деснянського управління поліції за процесуального керівництва місцевої окружної прокуратури міста Києва припинили незаконне заволодіння  корпоративними правами підприємства. У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом здійснення замаху на протиправне заволодіння підприємства з активом у 40 мільйонів гривень, правоохоронці встановили причетних осіб.

Начальник слідчого відділення Деснянського управління поліції Сергій Митич розповів про те, що правопорушники незаконно намагалися змінити засновника та керівника об’єкту, запропонувавши приватному нотаріусу гроші:

«Ми затримали чоловіка та жінку одразу після передачі реєстратору грошової винагороди - 20 тисяч доларів, які ми у ході проведення обшуку в офісному приміщенні вилучили. 56-річного чоловіка та його 58-річну спільницю затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

За процесуального керівництва місцевої окружної прокуратури слідчі Деснянського управління поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 206-2 Кримінального кодексу України - замах на протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, та ч. 2 ст. 368-4  Кримінального кодексу України - підкуп особи, яка надає публічні послуги. Правоохоронці направили до суду клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Спільникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали
Діяльність