Контраст
Шрифт

Поліцейські Донеччини склали 4325 адмінматеріалів за фактами порушення протиепідемічних правил

clock
16.12.2021 12:16

Загалом за час пандемії відкрито 44 кримінальні провадження за фактами порушень вимог з недопущення поширенню коронавірусної хвороби, 16 з них – за підроблення ковід-сертифікатів. Про це йшлося сьогодні, 15 грудня, під час спільного брифінгу представників поліції та Донецької обласної державної адміністрації у Краматорську щодо ситуації з коронавірусом.

Участь у брифінгу взяли старший інспектор з комунікації Краматорського районного управління поліції Валерія Осипець і представник департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

Поліцейські продовжують роботу з контролю щодо дотримання протиепідемічних обмежень. На Донеччині щодня працюють 30 мобільних рейдових груп.

Поліцейська повідомила, що з 18 листопада правоохоронці Донеччини перевірили 26 757 суб’єктів господарювання та 11 143 СOVID-сертифікати громадян. Упродовж цього періоду складено 3562 адміністративних матеріалів.

За порушення протиепідемічних вимог відкрито 44 кримінальних провадження за різними статтями.

За підроблення ковід-сертифікатів або їх використання розпочато 16 кримінальних проваджень (ст.358 КК України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків). Сім справ спрямовано до суду.

Загалом від початку пандемії за порушення протиепідемічних вимог складено 4325 протоколів за порушення карантину людей суб’єктами господарювання (ч.1 ст. 44-3 КУпАП) і 21 914 постанов за недотримання маскового режиму (ч.2 ст. 44-3КУпАП).

Нагадуємо, що з 14 грудня Донеччина перебуває у «жовтій» зоні карантинних обмежень, при цьому залишаються чинними правила перебування громадян у певних закладах (торгових, розважальних, кафе й ресторанах тощо) за наявності ковід-документів.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність