Контраст
Шрифт

Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень

clock
12.04.2021 15:01

У період з 5 по 11 квітня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 38 містах обласного та районного підпорядкування, 14-ти населених пунктах сільської місцевості. Крім того, гвардійці патрулювали на території двох залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Військовослужбовці Нацгвардії й надалі беруть активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 8 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці. Також гвардійці впродовж тижня несли службу на 3 мобільних карантинних постах контролю на в’їзді/виїзді з 2 населених пунктів держави (в Енергодарі та на Івано-Франківщині).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 48 масових заходах. Серед яких – на 6 масових громадських акціях біля державних органів влади, 5 – біля судових установ, 5 – під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території міст Львів та Дніпро, населених пунктів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Волинської областей.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 123 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 2 тис. 245 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 стартовий пістолет та 6 набоїв до нього, 4  гранати – РГД-5 та Ф-1, холодну зброю, 0,446 кг наркотичних речовин.

Повернуто майна на суму 11 тис. 730 гривень.

Патрульні підрозділи НГУ забезпечували правопорядок в районі операції Об’єднаних сил в Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області, Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в ООС передано Національній поліції 19 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі 6 осіб за підозрою у причетності до НЗФ та 206 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

Луцьк. 9 квітня піший патруль НГУ затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено стартовий пістолет та 6 шт. 9мм набоїв до нього без відповідних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Київ. 10 квітня гвардійці спільно з поліцейськими затримали чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено 2 гранати (РГД-5 та Ф-1). На місце події було викликано слідчо-оперативну групу УП Метрополітену.

Рівне. 10 квітня патруль НГУ на маршруті патрулювання виявив 2 гранати (РГД-5 та Ф-1). На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Рівненського УП та ДСНС.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність