Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
29.06.2021 12:06

У період з 21 по 27 червня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 42-ох містах обласного та районного підпорядкування, 18-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують виконувати завдання щодо здійснення заходів державної охорони, забезпечення проведення широкомасштабних масових заходів громадсько-політичного характеру, охорони органів місцевого самоврядування, а також у профілактичних заходів на території 9-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою, в тому числі з протидії незаконному видобутку бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 88 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 710 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 33 одиниці вогнепальної зброї, 4 вибухові пакети, 2 міни, 1 травматичний пістолет, 6 тис. 911 набої (спільно з НПУ),  0,187 кг (0,135 самостійно, 0,052 спільно з НПУ) наркотичних речовин. Повернуто майна на суму 19 тис. 800 гривень.

Впродовж літнього оздоровчого курортного сезону військовослужбовці НГУ забезпечують охорону громадського порядку на території міст Івано-Франківськ, Одеса, Слов’янськ, Святогірськ, Щурово, Маріуполь, Мелікіно, с. Гряда, с. Світязь, м.Мельники Шацької ТГ, м. Верховина, с. Рудка.

Також гвардійці продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 4 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 4 містах (Києві, Одесі та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 27 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- під час відзначення Дня конституції України;

- під час релігійних заходів;

- під час перебування в Одеському морському порту військових  кораблів НАТО ВСФ Великої Британії «HMS Defender» та Нідерландів «HNLMS Evertsen» (21 – 22 червня);

- біля судових установ в м. Києві.

Цього тижня військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території с. Летня Львівської обл., м.Вінниця, м. Рені Одеської обл. та  м.Львів.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 8 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі 2 особи, які перебували в активному розшуку та 116 осіб за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучено: 30 тон металобрухту, 100 кг риби, 277 блоків (по 100 пачок) тютюнових виробів без акцизних марок.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

24 червня в рамках кримінального провадження в слідчих діях та оперативно-розшукових заходах зброї та боєприпасів під час її нелегального збуту в м. Вінниця спільно з працівниками поліції було вилучено: 33 одиниці зброї, 4 вибухових пакети, 2 міни, 6 тис. 908 набоїв різного калібру.

25 червня  патруль в/ч 3011 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП м. Кропивницький, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено пістолет травматичної дії та 3 набої до нього без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

25 червня патруль в/ч 3036 НГУ,  під час несення служби з ОГП в м. Дніпро, виявив та затримав чоловіка за ст. 185 «Крадіжка», який шляхом злому проник до салону чужого автомобіля та викрав автомагнітолу і побачивши військовий наряд намагався втекти. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

27 червня патруль зі службовим собакою в/ч 3011 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Кривий Ріг, затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження загальною вагою 10 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

27 червня патруль в/ч 3033 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Бердянськ, затримав чоловіка за ст. 186 «Грабіж», який застосувавши фізичну силу відібрав у громадянина гаманець та намагався зірвати золотий ланцюжок. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали