На Луганщині на рахунок товариства незаконно перерахували 200 тисяч бюджетних гривень

clock
09.01.2016 17:02

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Луганській області викрили факт злочинної діяльності посадових осіб школи-інтернату. Не зважаючи на те, що роботи із встановлення протипожежної сигналізації тільки-но розпочалися, керівництвом було підписано фіктивний акт про їх виконання. На підставі підписаного документу на рахунок товариства перераховано 200 тисяч бюджетних коштів.

Працівники УЗЕ встановили, що в грудні школа-інтернат проводила відкриті торги. З переможцем торгів комунальне підприємство уклало договір. Згідно з угодою товариство виконує широкий спектр робіт по встановленню протипожежної сигналізації у спальних корпусах інтернату. Вартість робіт та послуг складає 200 тисяч гривень.

Не зважаючи на те, що роботи тільки розпочалися, посадові особи комунального підприємства та товариства склали та підписали фіктивний акт. Даний документ засвідчив, що всі роботи, зазначені в договорі, виконані в повному обсязі.

Наприкінці грудня 2015 року на підставі підписаного акту про нібито виконані роботи на рахунок товариства перераховано 200 тисяч гривень бюджетних коштів.

За даним фактом місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за статтею 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Схожі матеріали