НАТО підтверджує, що Україна отримає членство через ПДЧ

clock
15.06.2021 17:13

Північноатлантичний Альянс підтверджує рішення, прийняте на саміті в Бухаресті у 2008 році, про те, що Україна стане членом Альянсу з Планом дій щодо членства (ПДЧ) як невід’ємною частиною процесу. Таке формулювання зафіксовано в документі вчора, 14 червня, під час саміту в Брюсселі.

Варто наголосити, що в документі акцентовано на важливості впровадження реформ та подальшу їхню імплементацію в безпековій сфері. В Альянсі високо оцінили вже наявні проведені ключові та широкомасштабні реформи в Україні. Своєю чергою вони пообіцяли всебічну підтримку та допомогу в реалізації впровадження принципів і стандартів НАТО в державі.

Україну не розглядатимуть реальним кандидатом на членство за відсутності серйозного прогресу в усіх сферах. Йдеться про боротьбу з корупцією, належне врядування, прозорість, дотримання прав людини, верховенство права. МВС України чітко визначає необхідність подальшого розвитку органів системи МВС відповідно до кращих практик країн-членів НАТО.

Євроатлантичний курс є пріоритетним напрямом, у який докладено максимально зусиль. МВС України активно долучається до виконання ключового системного документа стратегічного планування — Річної національної програми під егідою Україна — НАТО. Якщо розглядати статистику, Міністерство внутрішніх справ України та органи системи МВС були виконавцями та співвиконавцями майже 50 % усіх запланованих заходів у 2020 році.

Схожі матеріали