Контраст
Шрифт

Напад на Україну у 2021 році не буде легкою прогулянкою, ворог зазнає величезних втрат – Арсен Аваков

clock
19.04.2021 15:04

Міністр внутрішніх справ, під час інспекції підрозділів МВС на лінії зіткнення, заявив, що Росія може не розраховувати на легке захоплення України. Починаючи з 2014 року – всі підрозділи МВС готувалися давати відсіч ворогу.

«Сьогодні ми подивились на взаємодію і озброєння підрозділів, починаючи з полку «Азов», а також подивимось на роботу берегових служб системи МВС. Оскільки узбережжя Азовського моря для нас пріоритетний напрям з точки зору контролю країни та відсічі у випадку агресії та висадки ворожого десанту на територію України», - сказав Арсен Аваков.


Міністр наголосив, що всі підрозділи готові до виконання поставлених перед ними завдань.

«В ході перевірки ми виявили необхідність ряду адміністративних рішень точки зору забезпечення, як матеріального, так і військово-технічного. Такі рішення ми приймемо на рівні Кабінету міністрів та РНБО і будемо на 100% готові до виконання завдань. Починаючи з 2014 року – ми готуємось до наступу ворога. Ми розраховуємо, що готовність вбереже нашу землю і наших солдат. Також розраховуємо, що у світової спільноти вистачить вміння та розуму втримати агресора від різких дій», - сказав він.


Міністр внутрішніх справ наголосив, що готовність підрозділів кардинально відрізняється від тієї, яка була у 2014 році. І з точки зору оснащення, і з точки зору бойового досвіду, і з точки зору ментальної готовності.

«Національна гвардія, поліцейські сили, прикордонники та навіть рятувальники, які значною мірою готові до ліквідації наслідків у зонах конфлікту, демонструють високий рівень підготовки. І хочу, щоб агресор зрозумів, напад на Україну – не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди», - сказав Арсен Аваков.


Міністру внутрішніх справ продемонстрували дії спецпідрозділу КОРД у разі захоплення берегової споруди – її штурм та захоплення зловмисників шляхом десантування з води. 

Нагадаємо, на виконання завдання Генерального штабу та Верховного головнокомандуючого, сьогодні, 19 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проінспектував позиції підрозділів системи МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність