Нацполіція провела масштабну спецоперацію та затримала потужне наркоугруповання на Дніпропетровщині

clock
24.12.2021 15:12

Понад 20 учасників злочинної групи – мешканці Кривого Рогу, які «працювали» виключно у центральній частині міста. Головним «напрямком» діяльності був збут психотропної речовини «метамфетамін». Щоденно дилери збували близько шести тисяч доз психотропу. Реалізовували з екіпажів автомобілів, які курсували містом. 

Оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора понад рік працювали над викриттям злочинного наркоугруповання, яке впливало на криміногенну ситуацію в регіоні.

До складу групи входило більше 20 осіб, кожен з учасників відповідав за свій напрямок «роботи»: організація, постачання метамфетаміну, фасування, його збут та контроль коштів. Цілодобово містом курсували п’ять «магазинів на колесах» зі збуту психотропу, які охоплювали центральні райони Кривого Рогу. «Товар» наркодилери фасували у трубочки та збували «із рук у руки». 
Дії наркозбувачів суворо контролювалися «групою фізичної підтримки», до якої входили професійні спортсмени. У разі невиконання збувачами нормативів із продажу психотропу або спроби сторонніх дилерів здійснювати продаж «заборонених речовин» на їхній території вони здійснювали психологічний та фізичний тиск.  

Крім того, щодоби члени групи звітували перед так званими «бухгалтерами» щодо кількості збуту метамфетаміну та виручки. 
Відомо, що за добу такі «магазини» збували близько 6000 доз метамфетаміну на загальну суму 100 тисяч гривень, що дозоляло їм щомісяця заробляти близько 4 мільйонів гривень.

22 грудня правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх автівках. У ході слідчих дій працівники поліції вилучили метамфетамін, канабіс, зброю, набої, велику кількість мобільних телефонів, сім-карт та банківських карток, а також гроші в національній та іноземній валюті. 

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: 

ч. 4 ст. 28 - вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією;     
ч. 1 ст. 255 - створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній;
ч. 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.  

За вчинене фігурантам загрожує позбавленням волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Заходи проводили за участі бійців спецпідрозділу ТОР, полку поліції особливого призначення та поліцейських з Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Кіровоградської областей.

 
 

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України
 


Схожі матеріали