Контраст
Шрифт

На Хмельниччині запрацювала нова місцева пожежна команда

clock
22.11.2021 15:52

22 листопада на Хмельниччині, в селі Влашанівка Шепетівського району, відбулося урочисте відкриття нової місцевої пожежної команди. Підрозділ боротиметься з пожежами у 23-х населених пунктах Сахновецької територіальної громади та гарантуватиме безпеку для понад 5 тисяч її мешканців.

Для успішного виконання своїх обов’язків команда забезпечена належним захисним одягом та спорядженням, їй створено усі необхідні умови для несення служби: пункт зв’язку частини, кімната відпочинку та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження. На озброєнні у новоспечених вогнеборців є пожежний автомобіль, мотопомпа та спецінструмент, а також трактор з плугом, що надасть змогу оперативно боротися з лісовими пожежами.Загалом на створення підрозділу МПК освоєно понад 800 тис. гривень з місцевого бюджету громади.

Місцевим вогнеборцям у разі потреби допомагатимуть і добровольці, що навчені азам пожежно-рятувальної справи в рамках проєкту«Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних територіальних громадах України».

Вітаючи громаду з відкриттям новоствореного рятувального підрозділу, радник голови ДСНС України Роман Примуш подякував керівництву громади та району за принципову позицію щодо забезпечення безпеки громадян та наголосив, що в рамках децентралізації це єдиний вірний напрямок вдосконалення системи цивільного захисту у сільській місцевості.

Слід зазначити, що лише з початку року на території області підрозділами місцевих пожежних команд ліквідовано 224 пожежі, врятовано не одне людське життя та значні матеріальні цінності.

Схожі матеріали
Діяльність