На Херсонщині правоохоронці перекрили міжрегіональний канал збуту марихуани та затримали п'ятеро осіб

clock
13.11.2021 14:20

Організували наркобізнес двоє братів. Вирощували рослини конопель, переробляли їх та готове наркозілля збували оптовими партіями в інші регіони України та на території Нової Каховки.

Для цього винайняли гараж, де учасники групи переробляли рослини конопель в марихуану, розфасовували «товар» та пакували його у зіп-пакети, які в подальшому передавали для збуту.

До своєї злочинної діяльності вони залучили ще одинадцять осіб віком від 18 до 33 років, які займались дрібним збутом марихуани наркозалежним жителям Нової Каховки.
Групу наpкозбувачів затримали оперативники Управління стратегічних розслідувань спільно з детективами слідчого управління обласного главку поліції, за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Крім того, провели приблизно 30 обшуків за місцями проживання фігурантів. Вилучили велику кількість марихуани, екстракт канабісу, зброю, набої, "чорнові" записи обліку замовлень, автомобілі, гроші, отримані злочинним шляхом.

Двоє організаторів та ще троє учасників групи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Кваліфікація:
- за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
- ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.

Пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали