Контраст
Шрифт

На Рівненщині поліцейські вилучили майже 11 кілограмів необробленого бурштину-сирцю

clock
29.04.2021 15:14

Під час спільного відпрацювання Сарненського району працівники управління превентивної діяльності ГУНП спільно із патрульними поліцейськими викрили трьох жителів села Кисоричі на незаконному перевезені «сонячного» каміння.

У поле зору правоохоронців учора, 28 квітня, близько 22-ї години поблизу села Рокитне через порушення правил дорожнього руху потрапив автомобіль «Mercedes-Benz 208D».

Під час перевірки  документів у 31-річного водія один із пасажирів викинув через вікно два пакети. За результатами огляду у них знаходилося каміння бурштину-сирцю.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, задокументувала вчинене кримінальне правопорушення та вилучила необроблене «сонячне» каміння загальною вагою 10 кілограмів 700 грамів.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України слідчі скеровуватимуть вилучене для проведення гемологічної експертизи та встановлюватимуть його походження. Утім, кермувальник, 23-х та 26-річні пасажири стверджують, що не мають жодного відношення до бурштину. 

Крім того, на водія патрульні поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною 6 статті 121 та частиною 1 статті 126 КУпАП (невідповідність номерного знаку вимогам стандартів і відсутність посвідчення водія).

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали
Діяльність