Контраст
Шрифт

На Рівненщині поліцейські викрили групу осіб на виготовленні фіктивної COVID-документації

clock
24.11.2021 15:06

Зловмисники займалися підробкою COVID-документації для подальшого використання зокрема, для виїзду за кордон. Виготовляли негативні ПЛР-тести та міжнародні свідоцтва про вакцинацію. Ціна «фальшивок» — від 1500 гривень до 200 євро.  

Сьогодні, 24 листопада, за оперативного супроводу працівників управління міграційної служби у Рівненській області, кіберполіцейських за процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури слідчі ВП № 2 (М. Костопіль) Рівненського РУП провели п’ять санкціонованих обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів кримінального провадження на території Рівненської та Волинської областей.

Під час слідчих дій слідчі та оперативники виявили та вилучили 94 підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, які підлягали збуту, бланки негативних ПЛР-тестів, чорнову бухгалтерію, мокрі печатки медзакладів та лікарів, поліграфічне обладнання. На комп’ютерній техніці виявили 100 сертифікатів, які ще на встигли надрукувати та передати «замовникам».  Крім того, правоохоронці вилучили грошові кошти, зокрема у різній валюті на загальну суму понад 155 тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом. 

Досудове розслідування за фактом підробки документів у рамках кримінального провадження розпочатого за частиною 3 статті 358 Кримінального кодексу України триває. Поліцейські встановлюють обставини вчиненого злочину. Тривають подальші процесуальні заходи для повідомлення п’ятьом фігурантам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.  

Крім того, правоохоронці встановлюють і інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали