На Одещині судитимуть організаторку та членів злочинної групи за розповсюдження наркотиків та психотропів

clock
30.09.2021 10:35

Кокаїн, МДМА, амфетамін та канабіс – усе це зловмисники збували за допомогою п’яти власних віртуальних наркокрамниць. Щоденно наркоугруповання заробляло на їх продажу більше 50 тисяч гривень. Тепер чотирьом обвинуваченим може загрожувати до 12-ти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

На початку квітня оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області припинили злочинну діяльність групи осіб, які налагодили наркобізнес на території області.

Правоохоронці встановили, що організатором була 32-річна уродженка Закарпаття. Жінка раніше судима за торгівлю людьми та замах на грабіж. У спільники вона залучила ще трьох осіб – 23-річного одесита та двох жительок Одеського та Білгород-Дністровського районів віком 23 та 25 років. У кожного з них були свої обов’язки: контроль за розповсюдженням наркотиків та психотропів, функціонування Інтернет-магазинів, формування клієнтської бази та ведення так званої «бухгалтерії».

Зокрема, одночасно працювало п’ять Інтернет-крамниць, через які зловмисники збували кокаїн, амфетамін, канабіс та МДМА.

Реалізація наркотиків відбувалася як шляхом «закладок», так і під час особистих зустрічей з потенційними клієнтами. Гроші дилери отримували готівкою або на банківські картки. Щоденний прибуток з таких «магазинів» сягав понад 50 тисяч гривень.

Документування діяльності зловмисників оперативники УБН здійснювали разом зі слідчими слідчого управління поліції області. Процесуальне керівництво розслідуванням здійснювала Одеська обласна прокуратура.

У ході санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів та їх транспортних засобів правоохоронці вилучили розфасований кокаїн, канабіс, амфетамін, метамфетамін, МДМА. Також вилучені фасувальні матеріали, мобільні телефони, банківські картки та гроші, отримані з продажу наркотиків та психотропів.

Учора, 29 вересня, обвинувальний акт стосовно чотирьох членів ОЗГ слідчі поліції скерували до Приморського районного суду Одеси. Обвинуваченим інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

Схожі матеріали