Контраст
Шрифт

На Львівщині судитимуть двох мешканців Тернопільської області за використання підроблених COVID-сертифікатів про вакцинацію

clock
29.12.2021 17:34

Крім того, від початку тижня поліцейські Львівщини відкрили ще чотири нові кримінальні провадження за даними фактами, одній особі повідомлено про підозру у використанні завідомо підробленого документа.

Зокрема, 23-річний мешканець Тернопільської області, перетинаючи кордон через пункт пропуску «Рава-Руська-Гребене», пред’явив підроблений сертифікат. Також  підроблене свідоцтво виявлено у міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у 49-річної жительки Тернополя.

Дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 повідомили чоловіку про підозру у скоєнні  кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 та ч.4 ст.358  (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, а дізнавачі відділу поліції №1 Львівського  районного управління поліції №2  - жінці  у використанні завідомо підробленого документа.  Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Також дізнавачі відділу поліції №1 Яворівського районного відділу повідомили про підозру 35-річному жителю Львівщини, який під час перетину пункту пропуску «Шегині - Медика» пред’явив підроблений сертифікат.

Крім того, дізнавачі поліції Львівщини відкрили ще одне кримінальне провадження за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, а слідчі - ще три кримінальні провадження за ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, вчинені повторно чи за попередньою змовою осіб) Кримінального кодексу України.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини зареєстрували  понад 200 кримінальних проваджень за фактами використання підроблених сертифікатів про вакцинацію, з них до суду скеровано понад 50 обвинувальних актів.

А слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, COVID-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів відкрили 109 кримінальних проваджень, з них 103 - за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, 5 – за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та 1 – за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Повідомлено про підозру 24 особам. У  17 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Правоохоронці застерігають: не купуйте та не підробляйте сертифікати про вакцинацію проти  коронавірусної хвороби, будьте відповідальними.

Відділ комунікації поліції Львівської області 

 

Схожі матеріали
Діяльність