Контраст
Шрифт

На Львівщині проєкт «Поліцейський офіцер громади» запрацює ще у чотирьох громадах

clock
31.12.2021 14:40

Сьогодні, 31 грудня, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Олександр Шляховський в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» підписав меморандуми про співпрацю з головами Львівської, Стрийської, Пустомитівської та Турківської територіальних громад.

«Сьогодні ми зробили ще один крок у реалізації цього надважливого проєкту. Голови територіальних громад Львівщини прийняли рішення та отримали дієвий механізм організації для мешканців безпекового простору, де підтримувати правопорядок та забезпечувати законність буде свій поліцейський офіцер громади, який буде завжди на місці, на території громади, серед людей», - зазначив очільник поліції Львівщини.

 

Органи місцевої влади придбають половину від загальної необхідної кількості автомобілів, облаштують поліцейські станції, зроблять їх комфортними та максимально доступними для кожного мешканця. Решту автомобілів та технічні засоби поліцейські офіцери громади отримають від Національної поліції України.

Головною метою проєкту «Поліцейський офіцер громади» є забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який надаватиме мешканцям якісні поліцейські послуги, щоденно забезпечуватиме правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагуватиме на проблеми громади та запобігатиме вчиненню правопорушень. Проєкт впроваджується для реалізації принципу взаємодії поліції та громад на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

15 листопада в Головному управлінні Національної поліції у Львівській області  був оголошений черговий конкурс на заміщення 30 посад поліцейських офіцерів громад. Конкурсанти уже пройшли перший етап відбору – тестування загальних та спеціальних навичок та готуються до співбесід.

Відділ комунікації поліції Львівської області

 

Схожі матеріали
Діяльність