Контраст
Шрифт

На Львівщині поліцейський гелікоптер доправив двох важкотравмованих громадян до лікарні

clock
25.10.2021 13:09

Аеромедична евакуація здійснена у рамках проєкту, який спільно реалізується МВС та МОЗ України.

Вчора, 24 жовтня, близько 12.30, поблизу села Руденко Червоноградського району сталася ДТП. Водій автомобіля «Opel Astra», 33-річний мешканець міста Радехів, не врахував дорожньої обстановки та скоїв зіткнення з бетонним стовпом. В результаті ДТП водій «Opel» та його пасажирка, 37-річна жителька Червоноградського району, отримали важкі тілесні ушкодження.

Чоловіка з травмою голови та масивною кровотечею терміново доставили поліцейським гелікоптером Airbus Helicopters Н-145 до львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги. Передавши пацієнта лікарям, гвинтокрил відразу повернувся за травмованою жінкою, в якої була внутрішня кровотеча та травма хребта. Її оперативно доставили до Львова.

Завдяки проєкту аеромедичної евакуації, який здійснюється фахівцями Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України та Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, вже майже місяць пацієнти з важкими травмами або у критичному стані оперативно доправляються до медзакладів поліцейським гелікоптером – загалом здійснено 17 рятувальних місій. 

У ці хвилини гвинтокрил МВС Airbus Helicopters Н-145 доставив до Львова ще одного пацієнта у важкому стані – 74-річного мешканця міста Броди з інфарктом міокарда.

Відділ комунікації поліції Львівської області
 

Схожі матеріали
Діяльність