Контраст
Шрифт

На лаві підсудних перебуває рівнянин за підроблення ПЛР-довідок

clock
29.10.2021 15:28

Слідчі Рівненського районного управління поліції скерували до суду кримінальне провадження за фактом підроблення та збуту довідок із негативним результатом на COVID-19.

Ще одне кримінальне провадження на понад 100 епізодів перебуває на стадії досудового розслідування.

Нагадаємо, злочинну діяльність двох «фахівців» задокументували за оперативного супроводу працівників управління СБУ в Рівненській області у травні цьогоріч.

Під час досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, поліцейські встановили, що 28-річний рівнянин, за попередньою змовою із 18-річним жителем міста Березне, виготовляли і продавали підроблені довідки про негативні результати ПЛР-тесту на відсутність коронавірусної хвороби для перетину кордону, а відтак — уникнення обов'язкової 14-ти денної самоізоляції.

Старший, який здійснював пасажирські перевезення за межі України, знаходив клієнтів, дані яких передавав молодшому спільнику. Той, у свою чергу, «виготовляв» довідки з негативним результатом досліджень на COVID. Вартість однієї становила від 300 гривень до 20 євро. Довідки пропонувались жителям України та іноземцям.

Обом зловмисникам слідчі повідомили про підозру. Вони зізналися у скоєному, співпрацювали зі слідством, що і стало пом’якшуючою обставиною. Днями кримінальне провадження за фактом підроблення та збуту підроблених документів 28-річним рівнянином слідчі скерували до суду. Кримінальне провадження відносно 18-річного підозрюваного розслідується.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали
Діяльність