Контраст
Шрифт

Курсанти ДДУВС про затримання крадія: «Скоїв правопорушення – понесе відповідальність!»

clock
05.05.2021 16:45

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ затримали зловмисника, який поцупив у супермаркеті «АТБ» декілька пляшок алкоголю. Інцидент стався 2 травня у Дніпрі. Подробиці – у нашому матеріалі. 

Курсанти 2 курсу факультету превентивної діяльності Ілля Кузнєцов та Сергій Чернов поверталися до казарми після охорони громадського порядку під час великодніх свят. 

Як розповідають хлопці, не встигли вийти із трамваю на зупинці, як до них відразу підійшов охоронець супермаркету «АТБ» та вказав на чоловіка, який відходив подалі. 

«Нас прийняли за поліцейських, охоронець навіть не помітив, що ми курсанти. Він швидко пояснив, що чоловік викрав декілька пляшок алкоголю в супермаркеті, і ми кинулись його наздоганяти», – розповідає Сергій Чернов. 

Як тільки зловмисник помітив, що його переслідують правоохоронці, спробував утекти. Проте курсанти наздогнали його вже через 1,5 кілометри і затримали. Далі оперативно викликали поліцію та повідомили про інцидент свого курсового офіцера, а потім знаходилися поряд до прибуття на місце подій поліцейських. 

Курсанти коментують: до приїзду слідчо-оперативної групи зловмисник намагався вирватися, пропонував «домовитися» та навіть спробував переконати перехожих, що хлопці застосували до нього фізичну силу. Проте юнаки від самого початку переслідування крадія фільмували весь процес на камеру телефону, а докази надали патрульним. 

 «Ніяких сумнівів не було: ми розуміли, що перед нами правопорушник, який має понести покарання. Що потрібно робити, знали на всі 100% , адже необхідні навички із тактико-спеціальної підготовки та складання адміністративних матеріалів отримали в університеті, дякуючи нашим викладачам», – зазначає Ілля Кузнєцов. 

Зловмисника було доставлено до Шевченківського відділення поліції.  За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

Схожі матеріали
Діяльність