Контраст
Шрифт

Кінологічні розрахунки Нацгвардії готуються вперше пройти на параді до Дня незалежності України

clock
19.07.2021 11:59

На базі Першої Президентської бригади імені Петра Дорошенка Північного ОТО НГУ проходять практичні тренування зведеного кінологічного підрозділу Нацгвардії до участі у військовому параді з нагоди 30-ї річниці незалежності України. 

Всього до тренувань залучено більше 30-ти кінологів зі службовими собаками породи Німецька вівчарка зі всіх оперативно-територіальних об’єднань НГУ. Підготовка триватиме два місяці. На параді вони будуть проходити окремим розрахунком у спеціальному спорядженні.
 
«Зараз ми проводимо практичні дресирування, а саме налагодження контакту між кінологами та службовими собаками, оскільки вони прибули з різних регіонів та не знайомі між собою, а також здійснюємо соціалізацію собак», – розповів начальник кінологічної служби Департаменту служби Головного управління Національної гвардії України полковник Тарас Борита.

Самі кінологи зізнаються, що пишаються можливістю взяти участь у військовому параді.
 
«Проходжу службу зі службовим собакою Річем. Молодий пес – енергійний, активний, вірний. Брати участь у військовому параді будемо вперше. Я мріяв про це і дуже задоволений, що мене вибрали. Всі хлопці готові. Впевнений, що ми не підведемо», – поділився враженнями старший кінолог кінологічної групи стрілецького батальйону військової частини 3008 старшина Володимир Перестяк.
 
Варто зазначити, що кінологічні розрахунки Нацгвардії вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності України.

Довідково. У 30-ту річницю незалежності України в Києві планується провести урочистий концерт та парад військ на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів. У цей день на Михайлівській площі та Володимирському проїзді відбудеться статичний показ сучасних зразків озброєння та техніки сил безпеки та оборони, а також артилерійський салют на Трухановому острові у столиці.

Пресслужба НГУ

nmBdEEQsHR9cJr78toODmCmGA6WerHJHNbNEsCf7.jpg

vWPcd7TLaJqniBLmeM8IvF7gdjvK6EO1MEO6eBh6.jpg

PsJUGDVvJYhzZkmIWYlr6ylGuhYkf5Nz07u4rji0.jpg

vaFFURQwaZrNqNal2nw9cBlsyROo5gHO9jta1fsW.jpg

Схожі матеріали
Діяльність