Контраст
Шрифт

До сьомої річниці звільнення Маріуполя від бойовиків бійці підрозділів МВС отримали відзнаки

clock
13.06.2021 15:39

Сьогодні, 13 червня, поліцейські Донеччини долучилися до відзначення річниці визволення міста від незаконних збройних формувань. Сім років тому силами бійців полку «Азов», Національної гвардії та правоохоронних органів на територію Маріуполя було повернуто мир.

Події 2014 року назавжди залишилися в пам’яті маріупольців. Обстріли житлових кварталів, чисельні заворушення та провокації. Під час терористичної агресії було вбито 31 людину, 117 поранено.

На захист Маріуполя стали працівники правоохоронних органів, військовослужбовці та відважні патріоти – бійці добровольчого полку «Азов». 13 червня 2014 року місто було звільнено від незаконних збройних формувань.

Сьогодні на честь героїв центральним проспектом до Театральної площі рушила колона військової техніки та піша колона представників силових структур: працівники Нацполіції України, полку «Азов», військовослужбовці, рятівники та курсанти ДонДУВС МВС України.

Привітали захисників міста Командувач Національної гвардії України Микола Балан, заступник командувача об’єднаних сил з питань застосування поліції Руслан Мороз, перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль, заступник Командувача об’єднаних сил Віктор Ганущак, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.

До урочистостей долучилися представники органів державної влади та місцевого самоврядування, керівництво провідних вишів та представники інших органів МВС.

«Цей день став визначним не тільки для Маріуполя, але й для всієї України. Сім років тому ця перемога відбулася завдяки небайдужим цивільним патріотам нашої держави. Добровольцям, які не чекаючи призову, а за власним покликом згуртувалися для того, щоб боронити рідну землю. Військовослужбовцям та правоохоронцям, які були готові виконати поставлені перед ними завдання. Пишаюся вами!» - звернувся до захисників Командувач Національної гвардії України Микола Балан.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

«Сьогодні нас об'єднує любов до України,  любов до Маріуполя та віра в нашу перемогу. Вона відбудеться, тому що за нами правда», - підкреслив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.

56 бійців, які брали участь у спецоперації та зараз боронять Донеччину, нагороджені вогнепальною зброєю та іншими відзнаками МВС, нагрудним знаком Національної гвардії України «За доблесну службу», відзнакою Командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність», подяками облдержадміністрації та міської ради.

Відзнакою Командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» III ступеня нагороджено т.в.о. заступника начальника відділу поліції – начальника сектору кримінальної поліції відділу поліції № 1 Маріупольського районного управління поліції Євгена Данно.

Урочистості завершилися маршем захисників під музичний супровід оркестру ГУНП в Донецькій області.

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність