До кінця року кількість поліцейських офіцерів громади збільшиться до тисячі

clock
22.11.2021 17:06

Сьогодні, 22 листопада, відбулась зустріч між представниками МВС та Посольства США в Україні. Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян обговорила з директором відділу технічної допомоги правоохоронним органам України Сарою Лангенкамп продовження співробітництва над проєктом “Поліцейський офіцер громади” та стратегію реагування міністерства на можливі міграційні кризи в Україні. 

“Уже сьогодні нам потрібно активно розширювати комунікацію з міжнародною спільнотою, для попередження можливої міграційної кризи на українських кордонах. При цьому ми не зупиняємось у реалізації наших спільних ініціатив. Приміром “Поліцейський офіцер громади”- це той проєкт, який МВС втілює в життя за сприянням Посольства США в Україні ”, - зазначила Мері Акопян. 


Зазначимо, що США постійно підтримує реформи правоохоронної сфери в Україні. Лише впродовж цього року в рамках міжнародної допомоги Посольства США, українські поліцейські отримали близько сотні автомобілів зі спеціальним спорядженням. Впродовж останнього року в Україні було підготовлено понад 700 правоохоронців, які працюють у територіальних громадах по всій країні. Планується, що до кінця року їхня кількість збільшиться до тисячі.

 


Щоб забезпечити усі тергромади країни відповідними фахівцями необхідно розширювати навчальні потужності та залучати нові кадри. Впродовж зустрічі було підняте питання створення такого центру підготовки ПОГ у Львові. Нині міністерство спільно з американською стороною працює над розширення присутності ПОГів у всій країні.


Окремо було приділено увагу питанню залучення Посольства США до організації підвищення кваліфікації спеціалістів Державної міграційної служби України та обміну досвідом з іноземними спеціалістами.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Андрія Новицького

Схожі матеріали