Контраст
Шрифт

Андрій Крищенко: Чоловіка, який стріляв у поліцейських, спецпризначенці затримали після його погроз підпалити квартиру та відкрити вогонь

clock
07.07.2021 20:06

Спецоперацію провели бійці КОРДу. Під час штурму ніхто не постраждав. Правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Мешканець столиці викликав поліцію, але відчинити двері відмовився і під час спілкування вистрелив із мисливської рушниці. У результаті патрульний поліцейський отримав дробове поранення руки, а цивільна особа – травму обличчя. Потерпілих госпіталізували у лікарню, а на місці події правоохоронці успішно провели спеціальну поліцейську операцію для затримання зловмисника.

Нагадаємо, що працівники патрульної поліції виїхали на виклик щодо конфлікту у квартирі на проспекті Голосіївському. Коли наряд прибув на адресу, власник помешкання відмовився відчиняти двері і здійснив постріл із мисливської рушниці у напрямку поліцейських.

Внаслідок події один правоохоронець отримав вогнепальне дробове поранення руки, а цивільна людина – травму обличчя. Після цього зловмисник зачинився в квартирі та почав погрожувати її підпалити. На місце негайно вирушили керівники Національної поліції, Головного та районного управлінь поліції, слідчо-оперативні групи, а також профільні служби.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, після надання першої допомоги медики госпіталізували потерпілих у лікарню, а правоохоронці ввели у столиці спеціальну поліцейську операцію для затримання зловмисника і розпочали з ним перемовини.

«Поки йшли перемовини, ми провели евакуацію мешканців будинку та огородили територію, перекрили газові вентилі, аби максимально убезпечити громадян. Однак чоловік категорично відмовлявся залишити приміщення і згодом почав погрожувати повторно відкрити вогонь або підпалити квартиру. Враховуючи ці обставини, а також те, що було чутно запах бензину, ми прийняли рішення про початок штурмової операції».  

За силової підтримки спецпризначенців КОРДу зловмисника затримали та доставили до районного управління поліції. Безпосередньо під час штурму ніхто не постраждав. Після цього додатковий огляд будівлі провели працівники вибухотехнічної служби.

«Із чоловіком більше години проводили перемовини, йому пояснювали, що він вже накоїв, а також про наслідки невиконання вимог поліцейських. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі», - підсумував Андрій Крищенко, який перебував на місці події.


Відділ комунікації поліції Києва

ФОТО Миколи Анацького
 
 

Схожі матеріали
Діяльність