Контраст
Шрифт

Аеромедевакуація МВС і МОЗ: Денис Монастирський ознайомився у Запоріжжі з можливостями українського підприємства

clock
02.11.2021 15:54

Сьогодні, 2 листопада, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, у рамках робочого візиту до Запоріжжя, відвідав ПАТ «Мотор-Січ», де ознайомився з потенціалом заводу у виробництві вертольотів для проєкту Єдиного аеромедичного простору.

«На сьогодні проєкт уже довів свою дієвість, важливість та необхідність. Лише у жовтні в Львівському регіоні здійснено 23 рятувальні місії. Це ті випадки, коли швидкість відіграла вирішальну роль у складній ситуації і врятувала життя людей», – наголосив Денис Монастирський.

Аеромедична евакуація наразі працює в західному регіоні з вертольотною базою у Львові та в Київському регіоні з базою у Києві. Для того, аби масштабувати проєкт на всю територію України, потрібно додатково придбати гелікоптери. Саме тому МВС вивчає можливості та пропозиції заводу «Мотор-Січ» щодо виробництва в Україні вертольотів Мі-2 МСБ-1 та їх використання разом із французькими Airbus H-145 Нацполіції для розвитку Системи аеромедичної евакуації.

За словами директора «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва, гелікоптери Мі-2 МСБ-1 - це легкі багатоцільові вертольоти з двома двигунами АІ-450М-Б, створені шляхом модифікації вертольоту Мі-2, та обладнанні медичним спорядженням.

Такий санітарний гелікоптер вже здійснює аеромедичну евакуацію людей у критичному стані у Запоріжжі на основі державно-приватного партнерства.  

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність