Контраст
Шрифт

Санавіація в дії: вертоліт рятувальників транпортував до Інституту серця пацієнта після трансплантації

clock
17.03.2021 16:30

17 березня вертоліт ДСНС транпортував до столичного Інституту серця пацієнта після трансплантації. Традиційно, пілоти-рятувальники здійснили посадку на вертолітному майданчику, що знаходиться на даху лікарні. 38-річного чоловіка, якому днями було пересаджено серце в одній з лікарень Запоріжжя супроводжувала команда лікарів з Києва на чолі з директором Інституту серця Борисом Тодуровим.

Це не перший випадок, коли рятувальники доправляють пацієнтів до медзакладів столиці з різних куточків України. Такі рейси, як було наголошено, стали вже невід'ємною частиною роботи Служби порятунку, а відколи в Україні відбудеться пілотний запуск анонсованого міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим єдиного аеромедичного простору, таких рейсів стане ще більше. А це означає, що шанс отримати екстрену медичну допомогу матиме значна кількість українців. Так, спільний проект МВС та Міністерства охорони здоров'я України, що стартує у 2021 році, має на меті залучення авіації, зокрема і ДСНС, до перевезення тяжкохворих пацієнтів та донорських органів. Повітряні судна рятувальників та правоохоронців цілодобово чергуватимуть разом з бригадами служби екстреної медичної допомоги. 

Нагадаємо, 15 березня у Запоріжжі, 38-річний чоловік отримав шанс продовжити життя вже із новим серцем. Його пацієнтові пересадили після згоди родичів іншого чоловіка, який помер від інсульту. Для врятованого це стало єдиною можливістю, адже за життя він вже переніс дві операції на серці. Команда лікарів успішно провела операцію, а директор Інституту серця Борис Тодуров подякував усім учасникам ряувальної операції за гарну командну роботу, сприяння та супровід.

Схожі матеріали