ДСНС України підписала Меморандум про співпрацю у оновленні системи оповіщення (ФОТО)

clock
06.02.2018 12:19

6 лютого у Києві, за участю заступника Міністра Інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, голови ДСНС Миколи Чечоткіна та представників телекомунікаційних операторів України відбулося підписання Меморандуму про співпрацю.

Головна мета Документу - співпраця у питаннях здійснення спільних заходів з реконструкції і технічної модернізації існуючої системи оповіщення, приведення її у відповідність з вимогами світових стандартів на державному, регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних та телекомунікаційних технологій і змін, що відбулися в суспільстві.

Голова Служби Микола Чечоткін зауважив, що сьогодні немає потреби в черговий раз нагадувати про доцільність і важливість цієї події, оскільки існуюча система оповіщення наразі є застарілою і потребує модернізації.

“Всім відомий древній латинський вислів: попереджений, а отже - озброєний. Усвідомлюючи це, Уряд України вживає заходи щодо запровадження в Державі сучасної та ефективної системи оповіщення населення. У минулому році було затверджено Положення про організацію оповіщення про загрозу надзвичайних ситуацій, яким визначено основні засади функціонування в Державі системи оповіщення. На початку 2018 року схвалено Концепцію розвитку, яка передбачає проведення до 2023 року модернізації системи оповіщення в Україні із використанням новітніх інформаційних та телекомунікаційних технологій. І сьогоднішній захід є одним із перших кроків на шляху до реалізації зазначених завдань”, - наголосив Микола Чечоткін.

В свою чергу, заступник Міністра інформполітики України Дмитро Золотухін зазначив, що система національного оповіщення, якою опікується ДСНС є одним з елементів стратегічних підходів до кризових комунікацій в країні.

“Дуже велика робота була зроблена Держслужбою з надзвичайних ситуацій. Починаючи від узгодження з мобільними операторами технологічних питань, закінчуючи правовими аспектами. І вже сьогодні ми презентуємо своєрідний етап, який ми пройшли. Це Меморандум розуміння між державними органами і мобільними операторами щодо безпекових питань, зокрема тих, які стосуються оповіщення населення про стихійні лиха та надзвичайні ситуації”, - зауважив Дмитро Золотухін.

Голова ДСНС також повідомив, що в умовах децентралізації в країні, початковим етапом впровадження локальних систем оповіщення можуть стати об'єднані територіальні громади.

“Проводячи спільні навчання і тренування в системі цивільного захисту, окремі територіальні громади вже запроваджують системи, які забезпечують інформування населення на території громад про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій”, - зазначив Микола Чечоткін.

Голова Служби подякував представникам мобільних операторів за активну громадянську позицію, Міністерству інформаційної політики за сприяння у виконанні таких важливих для країни завдань Уряду і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Преcc-служба ДСНС України

Схожі матеріали