«Математика проста – чим більше тут нас, тим менше тут росіян», – нацгвардієць про роботу аеророзвідки на передовій

clock
25.04.2024 19:00

Боєць бригади «Рубіж» з позивним Чорний після поранення перекваліфікувався з кулеметника на оператора дронів, щоб повернутися на фронт і допомагати побратимам.

Хлопець нині виконує завдання на Донеччині. Розповідає, що нещодавно їхньому підрозділу вдалося добряче попсувати логістику окупантів.

«Словами не описати, яке це відчуття. Ти не просто ведеш розвідку, а вже буквально летиш знищувати противника ще й можеш чітко спостерігати за цим. Це інші емоції, ніж у піхотинців», – каже про свою нову роботу Чорний.

Перш ніж опанувати безпілотники, наш герой був кулеметником. На одній з ротацій, під час евакуації пораненого побратима, він пережив мінометний обстріл. Осколки зачепили його обличчя, руки та ноги. Зараз Чорний згадує, рани дуже пекли, але вже тоді точно знав, що повернеться до побратимів.

«Було важко ступати на ноги, тривалий час ходив з милицями й мені запропонували вивчитися на оператора БпЛА. Всього швидко навчився, бо було цікаво. Я зрозумів, що це моє. Найважче зараз в роботі – не втратити дрон, бо у ворога багато РЕБ-систем», – розповідає хлопець.

Боєць каже, що найчастіше «літають» вночі, коли найменше шансів, що противник помітить нашу «пташку» в небі. Хоча на їхньому напрямку росіяни добре окопалися, їм вдається залітати у ворожі бліндажі та навіть нищити артилерію.

«Нам легше, ніж піхоті, бо ми на відстані можемо залетіти в тил противника, побачити, що там, скорегувати наш вогонь. Недавно «Васильок» (міномет – ред.) знищили скидами», – ділиться успіхами герой.

Чорний запевняє, кожен охочий теж може стати професійним оператором БпЛА, потрібне лише бажання. І додає: «Математика проста – чим більше тут нас, тим менше тут росіян».

Національна гвардія України

Схожі матеріали