Забив ногами цуценя в Одесі та застрелив собаку на Буковині: правоохоронці розслідують факти жорстокого поводження з тваринами

clock
28.10.2023 17:00

Поліцейські викрили двох осіб у жорстокому поводженні з твариною в Одесі та на Буковині. 

В Одесі побачивши біля житлового будинку безпритульного собаку, нетверезий чоловік безпричинно вдарив його ногою. Цуценя "відлетіло" на кілька метрів та від отриманих травм у вигляді переламу кісток передпліччя правої передньої кінцівки і забою черевної порожнини, тваринка вже не змогла піднятись. Чоловік просто спостерігав за її стражданнями, а потім пішов геть. 

Свідками події стали місцеві дівчина та юнак. Вони не тільки повідомили про подію до поліції, а й віднесли собаку до ветеринарів, де його прооперували. Наразі з твариною все добре і нещодавно в нього з’явилися турботливі господарі.

Під час слідства поліцейські встановили особу правопорушника. Чоловік своєї провини не заперечував та виправдовував свій вчинок алкогольним сп'янінням.

Фігуранту повідомили про підозру у жорстокому поводженні з твариною, що належать до хребетних, що призвело до тілесних ушкоджень, вчинене з хуліганських мотивів. Такі протиправні дії передбачені частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України та караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Окрім того на Буковині поліцейські розслідують факт жорстокого поводження з твариною. 27 жовтня до поліції надійшло повідомлення від 37-річної жительки села Мілієве про те, що її сусід застрелив собаку.

Попередньо встановлено, що того дня безпритульний пес на одній із вулиць села вкусив за руку 42-річного місцевого жителя. В подальшому чоловік взяв з дому власну зареєстровану рушницю та здійснив один постріл в бік собаки. Від отриманого поранення пес загинув.

Буковинець звернувся до лікарів для надання йому необхідної медичної допомоги. Правоохоронці вилучили зброю та тіло собаки для проведення всіх необхідних експертиз.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали