«Я маю бути там, де від мене буде найбільша користь», - прикордонник Сергій

clock
19.09.2022 19:29

У мирному житті чоловік займався улюбленою справою – кіно та телережисурою. Із початком повномасштабного вторгнення, як і значна частина українців, зі зброєю у руках став на захист рідної землі. Тепер він – моряк-прикордонник.

Сергій проходить підготовку в Навчальному центрі Морської охорони. За словами 24-річного захисника, у нього навіть і гадки не було, що справу, котру він обожнює більш за все, змінить на морський однострій та поповнить лави захисників морських рубежів.

«Ніколи в моїй свідомості не поставали такі жахіття, що ворог прийде на мою землю, до моєї домівки, будуть гинути невинні люди і ми щодня ховатимемо маленьких янголят. І тому ми повинні об’єднуватись і зробити все, аби перемогти російських окупантів та щоб вони ніколи не приходили на нашу землю», - каже Сергій.

Зараз прикордонник разом із воїнами-побратимами проходить потужну підготовку в Навчальному центрі Морської охорони. Кожен із хлопців в теорії та на практиці відпрацюють боротьбу за живучість надводного корабля, основні питання морської практики, де найголовнішим буде порятунок людського життя на воді. 

Сергій особисто матиме можливість навчитися використовувати як індивідуальні, так і колективні засоби на воді, відпрацювати елементи боротьби з пожежами на судні.

Заняття з вогневої підготовки, знайомство з новітніми зразками зброї, навички поводження зі стрілецькою зброєю – все це невід’ємні складові навчання, яке чекає на прикордонника, аби згодом гідно боронити морські рубежі рідної України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали