Викрав катер вартістю в два мільйони: на Одещині поліцейські затримали депутата

clock
11.08.2023 11:40

Поліцейські Одеської області викрили депутата та голову районної ради у крадіжці державного майна. Народний обранець дізнався про появу в одному із одеських яхт-клубів швидкісного катера і вирішив збагатитись.

Катер із двома підвісними двигунами у комплекті та автомобільним причепом був у власності Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу. Зловмисник вмовив інспектора Держекоінспекції вивезти майно за місто нібито для збереження під час широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Катер вивезли на територію рибацького комплексу. Аби створити видимість правомірності своїх дій у яхт-клубі під час вивезення катера, фігурант підшукав паспорт громадянина України, який власник свого часу втратив. Після цього скористався ним на КПП та залишив розписку в отриманні держмайна. Там вказав дані, які належали зовсім іншій людині.

Вивізши катер з Одеси чоловік спричинив Державній екологічній інспекції матеріальний збиток на загальну суму понад два мільйони 690 тисяч гривень.

“За наявності достатньої кількості доказів, які зібрали правоохоронці, правопорушнику повідомили про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна”, - зазначив начальник відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 Олександр Суржик.

Підозрюваного затримали. Нині вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та арешту майна. 

Національна поліція України

Схожі матеріали