Ветерани МВС допомагають і підтримують героїв-захисників України

clock
11.04.2024 10:00

Відбулося засідання Ради Асоціації ветеранів МВС України під головуванням очільника організації – радника Міністра внутрішніх справ України, генерала внутрішньої служби Василя Дурдинця. У засіданні взяли участь члени Президії Ради Асоціації, голови обласних організацій, а також керівники всеукраїнських ветеранських організацій Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС та Державної міграційної служби України.

Присутні заслухали звіт керівництва Асоціації про діяльність організації за перші 100 днів після VI звітно-виборчої конференції, яка відбулася 28 грудня 2023 року.

«Є потреба заслухати звіт про виконання ключових рішень нашої конференції, а також виконання настанов і рекомендацій Міністра внутрішніх справ України Ігоря Володимировича Клименка», - наголосив голова Асоціації Василь Дурдинець. 

Перший заступник голови Асоціації ветеранів МВС України Павло Карлов зазначив, що за цей час було затерджено План роботи на рік, оновлено Статут організації (відповідні зміни зареєстровано в Мін’юсті) та створено 6 профільних комісій Президії Ради Асоціації за напрямками.

«Одним із головних напрямків є підтримка та реабілітація наших героїв-захисників», - наголосив він.

За його словами, з цією метою керівництвом Асоціації налагоджено системну співпрацю з медзакладами системи МВС і поставлено таке ж завдання головам обласних організацій – налагодити ефективну взаємодію з медичними установами системи у своїх регіонах. 

Він нагадав про слова Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, який звертаючись до ветеранів органів МВС України наголосив, що задля захисту України всі покоління українців мають демонструвати єдність.

Серед іншого йдеться про забезпечення поранених у шпиталях усім необхідним, про стипендії Асоціації для курсантів-сиріт, які навчаються у  вишах системи МВС, а також для курсантів-відмінників.

Крім того, зазначив доповідач, обласні організації Асоціації провадять збір коштів і всього необхідного для потреб підрозділів Національної гвардії, Національної поліції, Держприкордонслужби та Збройних Сил України, які виконують завдання в зоні бойових дій. 

Василь Дурдинець ознайомив присутніх з досвідом співпраці територіальних підрозділів Національної поліції з обласними організаціями Асоціації в прифронтових областях, де допомоги потребують як літні члени Асоціації, так і пересічні громадяни, які перебувають під постійними ворожими обстрілами. 

Асоціація ветеранів МВС України активно комунікує в публічному просторі – створено фейсбук-сторінку, незабаром почне працювати й офіційний сайт організації. 

Наразі Асоціація ветеранів МВС України об’єднує в своїх лавах 601 місцеву організацію і близько 107 тисяч членів у всіх регіонах України. 2186 членів організації беруть участь у бойових діях, з них 126 поранені, 130 загиблі, 25 зниклі безвісти.

Керівництво Асоціації МВС України висловило щиру подяку Главі МВС Ігорю Клименку та Державному секретареві Міністерства Інні Ящук за всебічну підтримку й сприяння роботі Асоціації. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали