Завершився тренінг для інструкторів системи МВС, які працюють із ветеранами війни (ВІДЕО)

clock
04.07.2024 19:00

Вчора, 3 липня, у Києві на базі Національної академії внутрішніх справ України розпочався дводенний тренінг для викладачів, тренерів та інструкторів, які займаються із ветеранами війни, в тому числі з особами з інвалідністю внаслідок збройної агресії рф.

Другий день був присвячений практичним заняттям. Для учасників провели демонстрацію використання видів спорту адаптованих під потреби війни.

Стартували з баскетболу – тренери і ветерани поділились на команди, й розпочали гру. Команди були створені за принципом “рівний рівному”.

На дводенному тренінгу учасники отримали як теоретичні знання, які включають блоки з психологічних аспектів роботи з ветеранами, так і методичні особливості здійснення фізкультурно-спортивної реабілітації.

Тренери безпосередньо були залучені у процес із ветеранами, це допомагало їм легко комунікувати, прислухаючись до потреб і запитів. Після баскетболу розпочались заняття зі стрільби з луку, а після заняття по боротьбі.

Робота з ветеранами в сфері адаптивного спорту вимагає кваліфікованих фахівців, які володіють не лише спортивними знаннями, але й розумінням специфічних потреб ветеранів, аби якісніше їм допомогти. 

Учасники ознайомились з практичними видами спорту, адаптованими під потреби ветеранів, які сприяють комплексному відновленню ветерана та його соціальній інтеграції у суспільство.

Після завершення другого дня тренінгу для інструкторів системи Міністерства внутрішніх справ України, усі учасники отримали сертифікати. Детальніше дивіться у відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали