Від початку року територіальні сервісні центри МВС видали майже 275 тисяч нових посвідчень водія (ВІДЕО)

clock
04.07.2024 16:30

Про це начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик повідомив у прямому етері Суспільного. При цьому він підкреслив, що 10 тисяч посвідчень водія видано в електронному вигляді і для обміну посвідчення потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код, а наявність медичної довідки під час воєнного стану анульовано.

На питання телеведучого - навіщо взагалі треба українцям обмінювати посвідчення водія, начальник ГСЦ МВС зазначив, що це стосується тих, хто загубив або втратив своє посвідчення водія. Або ж воно старого зразка і не відображається в електронних додатках та сервісах.

«Далі, якщо, наприклад, жінка чи дівчина одружилася і отримала прізвище чоловіка. У разі виправлення, транслітерації, перекладу прізвища, ім'я. У цих випадках ми обмінюємо і видаємо нові посвідчення водія», - додав він.

Також Микола Рудик нагадав, що отримати послугу з обміну посвідчення водія можна, звернувшись безпосередньо до самого територіального сервісного центру МВС, зокрема й записавшись в електронну чергу онлайн, або через електронні сервіси – кабінет водія (на сайті ГСЦ МВС) чи додаток Дія.

Якщо громадянин замов послугу через електронні сервіси, то він може замовити так само й доставку через національного оператора поштового зв’язку - у найближче до нього відділення «Укрпошти».

За словами Миколи Рудика, послуга з обміну посвідчення водія в територіальному сервісному центрі коштує до 600 грн, а доставка «Укрпошти» ще додатково 300 грн.  

Документи, які потрібні для обміну посвідчення водія, підкреслив він, це – паспорт громадянина України (книжечка чи ID-карта) та ідентифікаційний код. Натомість наявність медичної довідки наразі анульована на час воєнного стану. Тож послугу спрощено.

Також про обмін посвідчення водія та оптимізацію регіональних центрів МВС начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик розповів журналістам під час офіційного візиту на Рівненщину. 

Микола Рудик зазначив про зміни, які очікують на регіональні і сервісні центри МВС в Рівненській, Волинській та Житомирській областях. З його слів, планується об’єднання зазначених установ в один структурний підрозділ, який матиме назву – Регіональний сервісний центр МВС в Рівненській, Волинській та Житомирській областях.

«Дані зміни не вплинуть на отримання послуг громадянами з обміну посвідчення водія, реєстрації та перереєстрації автомобілів. Як і раніше, вони будуть доступними у будь-якому сервісному центрі МВС трьох областей», – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали