Тепер і в Гданську можна обміняти українське посвідчення водія

clock
17.11.2022 19:20

Гданськ став другим містом у Польщі, де можна отримати послугу обміну національного посвідчення водія, виданого в Україні.

Завдяки співпраці Головного сервісного центру МВС та Державної міграційної служби України, географія надання послуг розширюється. Це безпрецедентна ситуація, що документи, які дають право керувати транспортними засобами однієї країни, видаються на території іншої.

Послуга обміну українського посвідчення водія стала доступною у Гданську, а від початку вересня її надавали у Варшаві. Отже, отримати державні послуги за кордоном стає ще зручніше. За перші два дні, як послугу надають у Гданську, нею встигли скористатись 17 українців.

Це стало можливим завдяки відкриттю іще одного центру надання державних послуг ДП «Документ», що розпочав працювати за адресою: Гданськ, 80-809, Cienista, 30, (ТЦ «Kaufland — Galeria Chełm»).

Послугу обміну посвідчення надають:

-  у разі зміни анкетних даних водія (коли особа змінила прізвище, ім’я, по батькові чи стать);

-  коли закінчився термін дії (актуально переважно для посвідчень водія, виданих вперше, оскільки їх термін дії — 2 роки);

-  у разі пошкодження посвідчення водія (зіпсоване, записи не читаються).

Записатись на обмін можливо онлайн — у електронній черзі та в порядку «живої» черги — одержавши талон безпосередньо у приміщенні ДП «Документ».

Важливо, що послугу обміну надають лише особисто, винятково за наявності фізичного документу, оскільки наявне свідоцтво водія слід передати адміністратору центру ДП «Документ». Необхідні документи для отримання послуги:

-  паспорт громадянина України;

-  довідка (оригінал або копія) про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

-  посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Алгоритм надання послуги має такі кроки: адміністратор ДП «Документ» отримує від громадян заявку, заповнює певну форму і передає її на розгляд у сервісний центр МВС. Адміністратор розглядає заявку і підтверджує або ні. У разі отримання згоди — успішного опрацювання заявки — працівник ДП «Документ» друкує посвідчення водія на бланку. Готову посвідку можна забрати у день звернення.

Графік ДП «Документ» у Гданську, за яким можна отримати послугу обміну посвідчення водія: 

вт-пт: 10:00−17:00, 

сб: 10:00−15:30, 

нд, пн — вихідні. 

Нагадаємо: від кінця серпня у Варшаві за адресою 02-222, Єрусалимська алея, 179, ТРЦ «Blue City» також працює центр ДП «Документ», де можна обміняти українське посвідчення водія. Станом на 16 листопада 2022 року там уже відбулося 1144 обміни посвідчень водія.

У межах співпраці ДП «Документ» та Головного сервісного центру МВС очікується розширення можливостей надавати такі ж послуги з обміну посвідчення водія вже у Кракові.

Головний сервісний центр МВС

Схожі матеріали