Контраст
Шрифт

Столичні поліцейські вилучили у киянина наркотики та психотропи на понад 2 млн грн

clock
23.02.2022 10:28

Зловмисник приймав замовлення через телеграм-канал та надалі збував клієнтам заборонені речовини поштою. Слідчі затримали фігуранта, коли він прямував з черговим «товаром» до відділення. Відтепер порушнику загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У рамках реалізації оперативної інформації співробітники Подільського управління поліції спільно із працівниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю на проспекті Свободи затримали 26-річного місцевого мешканця за підозрою у збуті наркотичних засобів.

Як розповів слідчий Подільського управління поліції Саят Єнокян, зловмисника затримали із пакунками канабісу в той час, коли він прямував до відділення пошти, щоб відправити чергове «замовлення» клієнтам:

«Ми затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, та провели в його оселі невідкладний обшук. У квартирі ми виявили та вилучили наркотичні речовини, ймовірно, амфетамін, екстазі, мефедрон, солі PVP, марки LSD, гашиш, кокаїн та інші психотропні засоби. За цінами «чорного» ринку вартість вилученого становить понад 2 000 000 гривень».

За погодженням із Подільською окружною прокуратурою затриманому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання та зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту) Кримінального кодексу України. Судом фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вказаної протиправної діяльності.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали
Діяльність