МВС України підтримало спортивні змагання «Київ Незламний» для військовослужбовців та ветеранів

clock
15.07.2024 16:00

Упродовж двох днів у столичному парку «Муромець» відбувалися змагання «Київ Незламний», організовані «Федерацією стронгмену України». Серед учасників – ветерани, діючі військові ЗСУ, підрозділів системи МВС, а також професійні атлети та курсанти.

Загалом, учасники змогли позмагатися у таких видах як: біг на 1000 метрів, штовхання ядра, веслування, стронгмен, жим лежачи, стрільба з лука та інвастронг.

Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ України всебічно підтримує такі заходи та надає можливість ветеранам тренуватись на майданчиках, які є в системі МВС. Йдеться про заклади вищої освіти відомства та Головні управління ДСНС, Національної поліції, Національної гвардії та ДПСУ.

Так, напередодні заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко взяв участь у Форумі «Ветерани – майбутнє», який присвячений реабілітації ветеранів війни, зокрема розвитку спортивної реабілітації в Україні.

«У нас чітко визначена надмета – соціалізовані ветерани. Стратегічними цілями для МВС є сталість спортивної реабілітації, системність та підготовка тренерів. Ми працюємо над тим, аби створити всі необхідні умови для підготовки тренерів, які будуть в подальшому працювати із ветеранами. Наші ветерани і самі в майбутньому будуть ставати тренерами, після проходження адаптації та навчання, адже найкраще ветеран спілкується з ветераном. Пріоритетними напрямками наразі є створення мережі інклюзивних об’єктів для тренувань та організація змагань», – заявив на Форумі Леонід Тимченко.

Зазначимо, що це не перший спортивний захід організований «Федерацією стронгмену України» для військовослужбовців та ветеранів. 18 березня 2024 року на базі Одеського державного університету внутрішніх справ відбувся спортивно-інклюзивний захід «Сильні України». Учасниками якого були ветерани Національної гвардії, Державної прикордонної служби, ЗСУ та працівників ДСНС України, які отримали поранення під час виконання службових завдань.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали