«Ви – приклад справжньої нескореності та незламності для кожного з нас», – Леонід Тимченко на змаганнях для ветеранів «Сильні України»

clock
18.03.2024 16:00

Днями на базі Одеського державного університету внутрішніх справ відбувся спортивно-інклюзивний захід «Сильні України». Серед учасників якого – ветерани Національної гвардії, Державної прикордонної служби, ЗСУ та працівників ДСНС України, які отримали поранення під час виконання службових завдань.

Окрім того, у змаганнях брали участь курсанти закладів вищої освіти системи МВС, Військової академії (м. Одеса) та Інституту Військово-Морських Сил.

Захід відбувався за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, ГО «Федерація стронгмену України», Одеського державного університету внутрішніх справ.

Почесне перше слово мав заступник Глави МВС України Леонід Тимченко, який побажав учасникам перш за все отримати задоволення від заходу та здобути найкращі результати.

«Головна мета змагань – показати можливості соціалізації, яким чином наші герої можуть проявляти себе не тільки на полі бою, але й демонструючи дух незламності, адже вони є носіями коду переможців. Потрібно розповсюджувати такі ініціативи на території всієї України для соціалізації наших ветеранів. Вони мають бачити наскільки держава приймає участь у їх життєдіяльності, наскільки ми їх поважаємо і в яких умовах вони можуть брати участь у змаганнях і продовжувати переможну ходу України та наших Сил безпеки й оборони України», – наголосив Леонід Тимченко.

Загалом учасники та учасниці брали участь у таких видах спорту, як жим лежачи, веслування, аербайк та ривок гирі. Головним суддею змагань був народний депутат, почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк.

Після завершення змагань відбулася церемонія нагородження, під час якої оголосили переможців у кожному виді спорту, серед них і ветерани системи МВС України:

  • Піротехнік ДСНС України Михайло Марчук здобув II місце у змаганнях з ейрбайку;
  • боєць Національної гвардії України Євгеній Дмитрук посів почесне I місце з веслування;
  • нацгвардієць Руслан Заровняєв виборов II місце з гирьового спорту;
  • боєць НГУ Євгеній Паршаков посів I місце з жиму лежачи;

Отримали нагороди й курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ, зокрема I та II місця за командне веслування.

«Я дуже радий, що на базі нашого університету відбуваються такі важливі і потрібні змагання для наших героїв, для нашого спортивного майбутнього. Ви ті, хто рухаються вперед, незважаючи ні на що», – заявив ректор університету Дмитро Швець.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали