Слідчі Нацполіції повідомили про підозру членам злочинної організації у пособництві державі-агресору

clock
03.10.2022 10:44

Фігуранти перейшли на бік ворога на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей та активно сприяють окупаційній владі у забезпеченні її поштових, логістичних, фінансових та торговельних потреб.

Пособники ворога створили та забезпечують діяльність незаконних утворень на базі цілісних майнових комплексів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта».

В ході слідства правоохоронці встановили 7 осіб, які добровільно погодились працювати на псевдопосадах в структурах окупаційної влади. Серед псевдопосадовців - голова та заступниця так званої «военно-гражданской администрации Херсонской области», керівниця «федерального государственного унитарного предприятия «Почта Крыма», очільник незаконного утворення «государственного унитарного предприятия «Почта Херсона» та працівник цієї ж структури, директорка так званого департаменту з управління персоналом «федерального государственного унитарного предприятия «Почта Крыма», керівниця незаконно утвореного «Государственное унитарное предприятие «Почта Таврии».

На підставі зібраних доказів усім фігурантам повідомлено про підозру за 3 ст. 28 ч. 1 ст. 1112 Кримінального Кодексу України (пособництво державі-агресору).

Крім того, трьом членам злочинної групи, які проводили інформаційну діяльність серед працівників АТ «Укрпошта», запрошували на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 6 ст. 1111 КК України (Колабораційна діяльність).

За вчинення таких злочинів фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво розслідування здійснюється Офісом Генерального прокурора України.

Національна поліція України

Схожі матеріали