Президент України вручив родинам загиблих гвардійців, яким присвоєно звання Героя України, ордени «Золота Зірка»

clock
01.04.2024 19:11

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві. Глава держави наголосив, що Україна продовжує традицію вдячності своїм найкращим воїнам, тим, хто відзначився найбільшою хоробрістю та героїзмом у боях заради України.

«Кожна історія наших воїнів, які удостоєні найвищого звання Героя, – це гордість нашої держави. І так буде завжди. Це люди, які проявили силу власної волі, щоб Україна була вільною», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що такі сміливі воїни – честь для держави. Він подякував батькам українських Героїв за виховання таких дітей.

«Я дякую всім вам за незалежність України. Я прошу завжди шанувати сміливість наших людей, які віддали своє життя заради нашої країни й народу. Хай завжди буде світлою їхня пам’ять», – зазначив Глава держави.

Вони відзначилися особливою хоробрістю та героїзмом у боях і відали своє життя заради України:

Підполковник Ігор Демчук брав участь у звільненні села Ягідного на Чернігівщині, воював у районі Сєвєродонецька, Вугледара, Урожайного. У серпні 2023 року загинув від ворожої авіабомби.

Сержант Олександр Романов у 2022 році на Харківщині забезпечив деблокування одного з підрозділів Національної гвардії України, але вчасно відійти не встиг. Молодший сержант зазнав поранення, він залишився прикривати відхід групи до останнього набою та подиху.

Полковник Андрій Приймаченко у квітні 2022 року відзначився мужніми та героїчними діями в запеклих боях на Ізюмському напрямку. 

Вічна пам'ять та шана Героям!

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України

Схожі матеріали